Via een gezamenlijke relatie werd Present Value Corporate Finance als adviseur van oprichter en DGA Gerrit van Lagen van Lagarde Groep ingeschakeld.

Gerrit : Lagarde was in de loop der jaren uitgegroeid tot een vooraanstaande partij in telecommunicatie en beveiliging voor het MKB en de overheid. In mij eerste gesprek met Niek Baardemans van Present Value gaf ik aan dat ik Lagarde om mij moverende redenen wilde verkopen. Niek gaf mij in overweging om het bedrijf eerst beter verkoopklaar te maken. Eén van de zaken die tot een optimalere verkoop zouden kunnen leiden was het acquireren en integreren van een bedrijf dat de nog onvoldoende ontwikkelde ICT-poot bij Lagarde zou versterken.

In de loop der jaren waren er meermaals contacten geweest met het ICT bedrijf Entris uit Ede. Besloten werd om na te gaan of de aandeelhouders van Entris open zouden staan voor een verkoop van hun onderneming aan Lagarde.

Gerrit : Op dat moment stond ik nog wel wat ambivalent tegenover deze overname. Het doorkruiste een beetje mijn plan voor een snelle verkoop. Achteraf is het een goede stap geweest, het heeft de onderneming Lagarde echt verder gebracht en daarmee ook beter verkoopbaar. Het koopproces verliep heel soepel, wat mede te danken was aan de juiste toon die Niek in de gesprekken over de overname weet te vinden, waardoor er een wederzijds vertrouwen ontstaat. Verder zijn naast de deskundigheid ook de creativiteit bij het vinden van oplossingen voor hem kenmerkend.

Vrij kort na deze overname werd het verkooptraject van Lagarde Groep opgestart. Present Value Corporate Finance maakte een verkoopmemorandum en benaderde verschillende marktpartijen. Er werden van meerdere kopers non binding offers ontvangen en met een geselecteerd aantal daarvan werd verder gesproken. Parallel hieraan werd door twee nauw bij Lagarde betrokken mensen een bieding gedaan op de aandelen.

Gerrit : Het was voor mij als oprichter / DGA heel belangrijk een partij te vinden die de cultuur van Lagarde zoveel mogelijk zou bewaken en bewaren. Dat dit wellicht voor mij uiteindelijk niet de absolute hoofdprijs voor mijn aandelen zou opleveren, vond ik daaraan ondergeschikt. Ik heb dit ook met Niek besproken en we zijn de onderhandelingen gestart met de twee betrokken mensen, hetgeen uiteindelijk heeft geleid tot een deal.

Feitelijk is sprake van een combinatie van een MBO en een MBI, omdat één van de kopers in het management van Lagarde zat en de ander werkzaam was als interim-directeur.

Gerrit : Ik ben allereerst blij dat de keuze voor deze verkoop positief heeft uitgewerkt voor de onderneming en haar medewerkers. Zelf ben ik meer dan tevreden over de deal en zeker ook over het door Present Value begeleide proces. De advisering door Present Value was uitstekend en ik zou hen zonder enige aarzeling aanbevelen bij andere partijen die op zoek zijn naar een professioneel corporate finance adviesbureau.